سوال درخصوص نحوه مطالبه مهریه

در پیوند مقدس ازدواج، مهریه به عنوان نمادی از ارزش و احترام زن در نظر گرفته می شود. با این حال، گاهی اوقات، مطالبه مهریه می تواند به یک چالش قانونی تبدیل شود. اینجاست که نقش حیاتی وکیل وارد می شود. یک وکیل مجرب می تواند راهنمایی ارزشمندی ارائه دهد و از حقوق شما در طول فرآیند مطالبه مهریه محافظت کند. این مقدمه شما را به کاوش عمیق تر در پیچیدگی های درخواست مهریه سوق می دهد و اهمیت یافتن مشاوره حقوقی مناسب را برجسته می کند.نحوه مطالبه مهریه

مهریه چیست؟

مهریه مالی است که به موجب عقد نکاح، زوج متعهد به پرداخت آن به زوجه می شود. تعیین مهریه توسط زوجین آزادانه انجام می شود و می تواند به صورت نقدی، عندالمطالبه یا عندالاستطاعه باشد.

نحوه مطالبه مهریه

1. درخواست کتبی

برای مطالبه مهریه، زوجه باید ابتدا به صورت کتبی از زوج درخواست پرداخت مهریه کند. این درخواست باید به صورت اظهارنامه رسمی تنظیم و به زوج ابلاغ شود.

2. مراجعه به دادگاه

در صورتی که زوج پس از دریافت اظهارنامه از پرداخت مهریه خودداری کند، زوجه می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده، دادخواست مطالبه مهریه را تقدیم کند.

3. تعیین مهلت برای پرداخت

پس از تقدیم دادخواست، دادگاه به زوج مهلت می دهد تا مهریه را پرداخت کند. این مهلت معمولاً یک ماه است.

4. توقیف اموال

اگر زوج در مهلت تعیین شده مهریه را پرداخت نکند، زوجه می تواند از دادگاه درخواست توقیف اموال او را داشته باشد. دادگاه اموال زوج را توقیف و تا زمان پرداخت مهریه، آنها را در اختیار زوجه قرار می دهد.

5. حبس زوج

در صورتی که زوج توانایی پرداخت مهریه را داشته باشد، اما از پرداخت آن خودداری کند، زوجه می تواند از دادگاه درخواست حبس زوج را داشته باشد. البته حبس زوج آخرین راه حل است و دادگاه ابتدا سعی می کند از طریق توقیف اموال، زوج را به پرداخت مهریه مجبور کند.

انواع مهریه

1. مهریه عندالمطالبه

این نوع مهریه به محض امضای عقد نکاح به زوجه تعلق می گیرد و زوجه می تواند هر زمان که بخواهد آن را مطالبه کند.

2. مهریه عندالاستطاعه

این نوع مهریه زمانی به زوجه تعلق می گیرد که زوج توانایی مالی پرداخت آن را داشته باشد. در این صورت، زوجه نمی تواند مهریه خود را تا زمانی که زوج توانایی مالی پیدا نکند، مطالبه کند.

نکات مهم در مطالبه مهریه

  • مطالبه مهریه مشمول مرور زمان نمی شود و زوجه در هر زمانی می تواند آن را مطالبه کند.
  • در صورت فوت زوج، زوجه می تواند مهریه خود را از ماترک او مطالبه کند.
  • اگر زوج در زمان حیات، مهریه را به زوجه پرداخت کرده باشد، پس از فوت وی، زوجه دیگر حقی نسبت به مهریه ندارد.
  • در صورت ازدواج مجدد زوجه، مهریه قبلی او ساقط نمی شود و همچنان قابل مطالبه است.سوال 1: چگونه مهریه را مطالبه کنم؟ پاسخ: برای مطالبه مهریه، زن می تواند دادخواست مطالبه مهریه به دادگاه خانواده ارائه دهد.

سوال 2: آیا برای مطالبه مهریه باید ثابت کنم که آن را دریافت نکرده ام؟ پاسخ: خیر، قانون فرض را بر عدم دریافت مهریه توسط زن قرار داده است و مرد باید ثابت کند که مهریه را پرداخت کرده است.

سوال 3: آیا مهریه باید به صورت یکجا پرداخت شود؟ پاسخ: در صورت توافق طرفین، مهریه می تواند به صورت اقساط پرداخت شود. در غیر این صورت، زن می تواند پرداخت یکجای آن را مطالبه کند.

سوال 4: اگر مرد توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد، چه اتفاقی می افتد؟ پاسخ: در این صورت، دادگاه می تواند به زن اجازه دهد که از اموال مرد مهریه خود را مطالبه کند. در صورت عدم وجود اموال کافی، مرد به حبس محکوم می شود.

سوال 5: آیا مهریه شامل افزایش سالانه می شود؟ پاسخ: بله، مهریه بر اساس نرخ تورم سالانه افزایش می یابد.

منبع : سایت رضا عبدالمحمد/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد